Łukasińskiego 4a, Szczecin
Sałatki
Sałatka Prosciutto Di Parma – 37 zł
mieszane sałaty, prosciutto di Parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), francuski kozi ser, karczochy, pomidorki koktajlowe, prażone pestki dyni, parmigiano reggiano D.O.P., domowy vinegret
Sałatka z pieczonym burakiem – 32 zł
mieszane sałaty, pieczony burak, oryginalny ser feta, prażone nasiona słonecznika, szczypiorek, domowy sos balsamiczny, świeżo mielony pieprz
Burrata – 44 zł
aksamitny biały ser z mleka krowiego podany na domowym bazyliowym pesto, rukola, pomidorki koktajlowe, włoskie oliwki z pestką, plastry włoskich wędlin, całość skropiona oliwą extra virgin i oprószone bottargą di tonno
Talerzyki
Mortadella di Bologna IGT x Coppa – 19 zł
Prosciutto di Parma D.O.P. x Salame al Finocchio – 19 zł
Prosciutto di Parma D.O.P. x Mortadella di Bologna IGT – 19 zł
Bresaola x Napoli – 19 zł
Mix oryginalnych włoskich wędlin D.O.P. – 39 zł
Oliwki marynowane – 17 zł
Pecorino Sardo D.O.P – 21 zł
Fiore Sardo D.O.P., słodka konfitura z kwiatu bzu, brzoskwiniowa lub gruszka na ostro
Talerz serów – 36 zł
Rzemieślnicze, długodojrzewające sery włoskie serwowane z różnymi rodzajami włoskich konfitur
Pizza
nie robimy pizzy pół na pół
rozmiar pizzy około 32 cm
czas oczekiwania na dania i pizze przy dużej ilości gości to około 60 minut
dziękujemy za wyrozumiałość i szacunek dla naszej pracy
Firmowe
Burrata – 40 zł
Podwójny sos z pomidorów, po upieczeniu burrata, sól, świeżo zmielony pieprz, oliwa extra virgin, świeża bazylia
Bolonia (bez sosu z pomidorów) – 38 zł
Mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu – włoska mortadella z pistacjami, domowe pesto z pistacji
Basta (bez sosu z pomidorów) – 40 zł
mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, pomidorki koktajlowe, po upieczeniu – rukola, bresaola (dojrzewająca wędlina z mięsa wołowego), parmigiano reggiano D.O.P. , sok z cytryny
Al Finocchio (bez sosu z pomidorów) – 38 zł
mozzarella fior di latte, płatki świeżo startego czosnku, odrobina płatków chilli, po upieczeniu – salame al finocchio (salami z dodatkiem kopru włoskiego), Pecorino Romano D.O.P.
Coppa – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., czosnek, cebula szalotka, po upieczeniu – coppa (dojrzewająca karkówka wieprzowa)
Nduja di Spilinga – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, grillowana cebula, parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, nduja di Spilinga (włoska kiełbasa z Kalabrii o miękkiej konsystencji, mielona z chilli
Piekło – Niebo – 46 zł
sos pomidorowy, nduja di Spilinga (włoska kiełbasa z Kalabrii), grillowana cebula, po upieczeniu burrata, listki świeżej bazylii, oliwa extra virgin, świeżo mielony pieprz
Bolonia z Burratą (bez sosu z pomidorów) – 46 zł
mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu włoska mortadella z pistacjami, burrata oraz domowe pesto pistacjowe
Pizza z pastą truflową – 36 zł
mozzarella fior di latte, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu pasta truflowa, świeżo mielony pieprz oraz natka pietruszki
Margherita di Tropea – 34 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia, grillowana cebula z Tropei (odmiana kalabryjskiej cebuli charakteryzującej się wyjątkową słodkością o przyjemnym i delikatnym smaku)
Nocina (bez sosu z pomidorów) – 47 zł
mozzarella provola affumicata (wędzona metodą tradycyjną, prosto z Neapolu), grzyby leśne, po upieczeniu coppa, pesto z orzechów włoskich oraz świeżo mielony pieprz)
Czerwone – z sosem z pomidorów
Marinara – 24 zł
sos z pomidorów, czosnek, oregano, oliwa extra virgin, świeża bazylia (bez mozzarelli)
Margherita – 30 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Piccante – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, płatki chilli, salsiccia piccante (pikantna włoska kiełbasa), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Diavola – 38 zł
sos z pomidorów, świeża wędzona metodą tradycyjną mozzarella provola affumicata (prosto z Neapolu), salsiccia piccante (pikantna włoska kiełbasa), bazylia, płatki chilli
Prosciutto cotto – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, świeża bazylia
Calzone – 36 zł
sos z pomidorów,mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, świeża bazylia
Vega – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, podgrillowany bakłażan, podgrillowana cukinia i papryka, czosnek, oregano, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Margherita di Tropea – 34 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, cebula z Tropei, parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, listki świeżej bazylii
Prosciutto di Parma D. O. P – 40 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, po upieczeniu rukola, prosciutto di parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin
Napoli – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia, po upieczeniu – salame napoli (włoskie salami o łagodnym, słodkawym smaku)
Napolitana – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oregano, czosnek, płatki chilli, kapary, oliwki, anchois (mała rybka o ostrym zapachu i smaku), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Di Mare (bez mozzarelli) – 43 zł
sos z pomidorów, czosnek, tymianek, oregano, płatki chilli, małże, krewetki tygrysie, po upieczeniu – natka pietruszki
Białe – bez sosu z pomidorów
Quattro Formaggi – 36 zł
mozzarella fior di latte, gorgonzola D.O.P., ser taleggio, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz
Spinaci – 38 zł
czosnek, domowe pesto ze świeżego baby szpinaku, mozzarella fior di latte, cebula szalotka, pancetta coppata (suszony, zwijany boczek), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P.
Funghi – 36 zł
czosnek, mozzarella fior di latte, pieczarki, grzyby leśne, ser taleggio, parmigiano reggiano D.O.P., świeży tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz
Salsiccia – 38 zł
mozzarella fior di latte, parmigiano reggiano D.O.P., płatki chilli, czosnek, grillowana biała cebula, salsiccia (włoska, surowa kiełbasa)
Dodatki do pizz
warzywa – 7 zł
wędliny – 9 zł
sery – 8 zł
wędliny dojrzewające – 11 zł
sos pomidorowy – 5 zł
krewetka tygrysia – 6 zł
oliwa extra virgin – 5 zł
cebula z Tropei – 8 zł
Dodatki do makaronów
warzywa – 7 zł
sos pomidorowy 5 zł
kurczak – 8 zł
krewetka tygrysia – 6 zł
sery – 8 zł
Pozostałe dodatki
opakowanie na wynos – 2,5 zł
karton – 2,5 zł
Pasta
Aglio e olio – 26 zł
linguine, oliwa extra virgin, czosnek, ostra papryczka, natka pietruszki, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz
Pasta z cukinią – 34 zł
cukinia, pomidorki koktajlowe, śmietana prawdziwy szafran, natka pietruszki, parmigiano reggiano D.O.P.
Pasta ze szpinakiem – 34 zł
świeży baby szpinak, gorgonzola D.O.P., śmietana, szczypta gałki muszkatołowej, świeżo zmielony pieprz, prażone orzechy włoskie, parmigiano reggiano D.O.P.
Pasta z krewetkami – 47 zł
śmietana z dodatkiem chilli i świeżego czosnku, krewetki tygrysie, świeży łosoś, szczypiorek
Pasta z kurczakiem – 36 zł
kurczak, papryka, śmietana, sos słodko – pikantny, prażony sezam
Pasta Prosciutto di Parma- 36 zł
makaron tagliatelle, domowy sos pomidorowy, prosciutto di Parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta vega – 34 zł
domowy sos pomidorowy, pomidorki koktajlowe, świeża cukinia, karczochy, parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta z kurczakiem z pesto bazyliowym – 36 zł
kurczak, domowe pesto ze świeżej bazylii, świeżego czosnku, orzechów pinii, parmigiano reggiano D.O.P. i oliwy extra virgin
Tagliatelle z domowym ragu z kaczki – 42 zł
mięso z ud z kaczych na czerwonym winie z parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta z polędwiczką wieprzową i boczniakiem królewskim – 45 zł
makaron papardelle, polędwiczka wieprzowa, boczniak królewski, śmietana, mascarpone z gorgonzolą, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz, natka pietruszki, szczypiorek
Pasta z guanciale – 38 zł
domowy sos pomidorowy, guanciale (długowędzone podgardle wieprzowe D.O.P.), biała fasola cannellini, parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Czarny makaron (nero di seppia) – 52 zł
świeży makaron barwiony atramentem z kałamarnicy, oliwa extra virgin, świeży czosnek, chilli, krewetki tygrysie, pomidorki koktajlowe, świeża zielona fasolka szparagowa lub cukinia (w zależności od dostępności świeżego warzywa), szczypiorek
Pasty nowości
Pasta z pastą truflową – 34 zł
linguine, pasta truflowa, płaty świeżego, tartego parmigiano reggiano D.O.P., świeżo mielony pieprz
Nero di nero – 39 zł
linguine al nero di seppia, chrupiące guanciale, żółtko świeżego jaja
Pasta z pesto bazyliowym oraz stracciatellą – 36 zł
tagliatelle, domowe pesto ze świeżej bazylii, czosnku, orzechów pinii, parmigiano reggiano D.O.P., oliwy extra virgin oraz stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), orzeszki pinii, świeża bazylia
Pasta z sosem pomidorowym oraz stracciatellą – 34 zł
tagliatelle, domowy sos pomidorowy, pesto ze świeżej bazylii oraz stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), pistacje, świeża bazylia
Pasta Piekło-Niebo – 39 zł
tagliatelle, świeży czosnek, nduja di Spilinga, mascarpone, pomidorki koktajlowe, stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), domowe pesto bazyliowe, natka pietruszki
Aglio olio e polpo (z ośmiornicą) – 46 zł
linguine, ośmiornica, oliwa extra virgin, czosnek, chilli, natka pietruszki
Pasta al ragu di polpo (z ośmiornicą) – 46 zł
papardelle, ośmiornica, chilli, domowy sos pomidorowy, natka pietruszki
Pasta z salsiccią i karmelizowaną gruszką – 38 zł
W naszym lokalu możecie skosztować wyjątkowych piw kraftowych w wielu oryginalnych smakach. Do wyboru mamy również oryginalne wina z włoskich winnic – dostępne w butelkach oraz na kieliszki. Chętnie pomożemy w wyborze idealnego trunku podczas odwiedzin!
Napoje zimne
Galvanina 0.35 różne smaki – 17 zł
Coca Cola i inne 0.25 – 8 zł
Włoska woda 0.7 – 14 zł
Woda Kropla Beskidu 0.33 – 7 zł
Sok Sady Rajewscy różne smaki – 9 zł
Sok Zuegg 0.2 różne smaki – 9 zł
Napoje gorące
Herbata RICHMONT liściasta – 12 zł
Kawa espresso – 7 zł
Kawa czarna – 8 zł
Kawa cappuccino – 9 zł
Kawa espresso macchiato – 8 zł
Americano – 11 zł
Doppio espresso – 11 zł
Flat white – 12 zł
Desery
Nasze domowe oryginalne włoskie Tiramisu – 18 zł
Nasza domowa włoska Panna Cotta z prawdziwą wanilią i musem z mango – 18 zł
Saltimbocca Con Nutella – 16 zł
Dolcezze Con Nutella (z bananem) – 20 zł
Saltimbocca al pistacchio – ciasto od pizzy z kremem pistacjowym, Pistacchio verde di Bronte D.O.P., pistacje z Bronte – 22 zł
-
Czekając na pizzę...
-
Sałatki
Sałatka Prosciutto Di Parma – 37 zł
mieszane sałaty, prosciutto di Parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), francuski kozi ser, karczochy, pomidorki koktajlowe, prażone pestki dyni, parmigiano reggiano D.O.P., domowy vinegret
Sałatka z pieczonym burakiem – 32 zł
mieszane sałaty, pieczony burak, oryginalny ser feta, prażone nasiona słonecznika, szczypiorek, domowy sos balsamiczny, świeżo mielony pieprz
Burrata – 44 zł
aksamitny biały ser z mleka krowiego podany na domowym bazyliowym pesto, rukola, pomidorki koktajlowe, włoskie oliwki z pestką, plastry włoskich wędlin, całość skropiona oliwą extra virgin i oprószone bottargą di tonno
Talerzyki
Mortadella di Bologna IGT x Coppa – 19 zł
Prosciutto di Parma D.O.P. x Salame al Finocchio – 19 zł
Prosciutto di Parma D.O.P. x Mortadella di Bologna IGT – 19 zł
Bresaola x Napoli – 19 zł
Mix oryginalnych włoskich wędlin D.O.P. – 39 zł
Oliwki marynowane – 17 zł
Pecorino Sardo D.O.P – 21 zł
Fiore Sardo D.O.P., słodka konfitura z kwiatu bzu, brzoskwiniowa lub gruszka na ostro
Talerz serów – 36 zł
Rzemieślnicze, długodojrzewające sery włoskie serwowane z różnymi rodzajami włoskich konfitur
-
Pizza i pasta
-
Pizza
nie robimy pizzy pół na pół
rozmiar pizzy około 32 cmczas oczekiwania na dania i pizze przy dużej ilości gości to około 60 minut
dziękujemy za wyrozumiałość i szacunek dla naszej pracy
Firmowe
Burrata – 40 zł
Podwójny sos z pomidorów, po upieczeniu burrata, sól, świeżo zmielony pieprz, oliwa extra virgin, świeża bazylia
Bolonia (bez sosu z pomidorów) – 38 zł
Mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu – włoska mortadella z pistacjami, domowe pesto z pistacji
Basta (bez sosu z pomidorów) – 40 zł
mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, pomidorki koktajlowe, po upieczeniu – rukola, bresaola (dojrzewająca wędlina z mięsa wołowego), parmigiano reggiano D.O.P. , sok z cytryny
Al Finocchio (bez sosu z pomidorów) – 38 zł
mozzarella fior di latte, płatki świeżo startego czosnku, odrobina płatków chilli, po upieczeniu – salame al finocchio (salami z dodatkiem kopru włoskiego), Pecorino Romano D.O.P.
Coppa – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., czosnek, cebula szalotka, po upieczeniu – coppa (dojrzewająca karkówka wieprzowa)
Nduja di Spilinga – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, grillowana cebula, parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, nduja di Spilinga (włoska kiełbasa z Kalabrii o miękkiej konsystencji, mielona z chilli
Piekło – Niebo – 46 zł
sos pomidorowy, nduja di Spilinga (włoska kiełbasa z Kalabrii), grillowana cebula, po upieczeniu burrata, listki świeżej bazylii, oliwa extra virgin, świeżo mielony pieprz
Bolonia z Burratą (bez sosu z pomidorów) – 46 zł
mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu włoska mortadella z pistacjami, burrata oraz domowe pesto pistacjowe
Pizza z pastą truflową – 36 zł
mozzarella fior di latte, parmigiano reggiano D.O.P., po upieczeniu pasta truflowa, świeżo mielony pieprz oraz natka pietruszki
Margherita di Tropea – 34 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia, grillowana cebula z Tropei (odmiana kalabryjskiej cebuli charakteryzującej się wyjątkową słodkością o przyjemnym i delikatnym smaku)
Nocina (bez sosu z pomidorów) – 47 zł
mozzarella provola affumicata (wędzona metodą tradycyjną, prosto z Neapolu), grzyby leśne, po upieczeniu coppa, pesto z orzechów włoskich oraz świeżo mielony pieprz)
Czerwone – z sosem z pomidorów
Marinara – 24 zł
sos z pomidorów, czosnek, oregano, oliwa extra virgin, świeża bazylia (bez mozzarelli)
Margherita – 30 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Piccante – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, płatki chilli, salsiccia piccante (pikantna włoska kiełbasa), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Diavola – 38 zł
sos z pomidorów, świeża wędzona metodą tradycyjną mozzarella provola affumicata (prosto z Neapolu), salsiccia piccante (pikantna włoska kiełbasa), bazylia, płatki chilli
Prosciutto cotto – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, świeża bazylia
Calzone – 36 zł
sos z pomidorów,mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, świeża bazylia
Vega – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, podgrillowany bakłażan, podgrillowana cukinia i papryka, czosnek, oregano, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Margherita di Tropea – 34 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, cebula z Tropei, parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin, listki świeżej bazylii
Prosciutto di Parma D. O. P – 40 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, po upieczeniu rukola, prosciutto di parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), parmigiano reggiano D.O.P., oliwa extra virgin
Napoli – 36 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia, po upieczeniu – salame napoli (włoskie salami o łagodnym, słodkawym smaku)
Napolitana – 38 zł
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, oregano, czosnek, płatki chilli, kapary, oliwki, anchois (mała rybka o ostrym zapachu i smaku), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P., świeża bazylia
Di Mare (bez mozzarelli) – 43 zł
sos z pomidorów, czosnek, tymianek, oregano, płatki chilli, małże, krewetki tygrysie, po upieczeniu – natka pietruszki
Białe – bez sosu z pomidorów
Quattro Formaggi – 36 zł
mozzarella fior di latte, gorgonzola D.O.P., ser taleggio, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz
Spinaci – 38 zł
czosnek, domowe pesto ze świeżego baby szpinaku, mozzarella fior di latte, cebula szalotka, pancetta coppata (suszony, zwijany boczek), oliwa extra virgin, parmigiano reggiano D.O.P.
Funghi – 36 zł
czosnek, mozzarella fior di latte, pieczarki, grzyby leśne, ser taleggio, parmigiano reggiano D.O.P., świeży tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz
Salsiccia – 38 zł
mozzarella fior di latte, parmigiano reggiano D.O.P., płatki chilli, czosnek, grillowana biała cebula, salsiccia (włoska, surowa kiełbasa)
Dodatki do pizz
warzywa – 7 zł
wędliny – 9 zł
sery – 8 zł
wędliny dojrzewające – 11 zł
sos pomidorowy – 5 zł
krewetka tygrysia – 6 zł
oliwa extra virgin – 5 zł
cebula z Tropei – 8 zł
Dodatki do makaronów
warzywa – 7 zł
sos pomidorowy 5 zł
kurczak – 8 zł
krewetka tygrysia – 6 zł
sery – 8 zł
Pozostałe dodatki
opakowanie na wynos – 2,5 zł
karton – 2,5 zł
Pasta
Aglio e olio – 26 zł
linguine, oliwa extra virgin, czosnek, ostra papryczka, natka pietruszki, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz
Pasta z cukinią – 34 zł
cukinia, pomidorki koktajlowe, śmietana prawdziwy szafran, natka pietruszki, parmigiano reggiano D.O.P.
Pasta ze szpinakiem – 34 zł
świeży baby szpinak, gorgonzola D.O.P., śmietana, szczypta gałki muszkatołowej, świeżo zmielony pieprz, prażone orzechy włoskie, parmigiano reggiano D.O.P.
Pasta z krewetkami – 47 zł
śmietana z dodatkiem chilli i świeżego czosnku, krewetki tygrysie, świeży łosoś, szczypiorek
Pasta z kurczakiem – 36 zł
kurczak, papryka, śmietana, sos słodko – pikantny, prażony sezam
Pasta Prosciutto di Parma- 36 zł
makaron tagliatelle, domowy sos pomidorowy, prosciutto di Parma D.O.P. (certyfikowana, długodojrzewająca szynka z Parmy), parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta vega – 34 zł
domowy sos pomidorowy, pomidorki koktajlowe, świeża cukinia, karczochy, parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta z kurczakiem z pesto bazyliowym – 36 zł
kurczak, domowe pesto ze świeżej bazylii, świeżego czosnku, orzechów pinii, parmigiano reggiano D.O.P. i oliwy extra virgin
Tagliatelle z domowym ragu z kaczki – 42 zł
mięso z ud z kaczych na czerwonym winie z parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Pasta z polędwiczką wieprzową i boczniakiem królewskim – 45 zł
makaron papardelle, polędwiczka wieprzowa, boczniak królewski, śmietana, mascarpone z gorgonzolą, parmigiano reggiano D.O.P., świeżo zmielony pieprz, natka pietruszki, szczypiorek
Pasta z guanciale – 38 zł
domowy sos pomidorowy, guanciale (długowędzone podgardle wieprzowe D.O.P.), biała fasola cannellini, parmigiano reggiano D.O.P., natka pietruszki
Czarny makaron (nero di seppia) – 52 zł
świeży makaron barwiony atramentem z kałamarnicy, oliwa extra virgin, świeży czosnek, chilli, krewetki tygrysie, pomidorki koktajlowe, świeża zielona fasolka szparagowa lub cukinia (w zależności od dostępności świeżego warzywa), szczypiorek
Pasty nowości
Pasta z pastą truflową – 34 zł
linguine, pasta truflowa, płaty świeżego, tartego parmigiano reggiano D.O.P., świeżo mielony pieprz
Nero di nero – 39 zł
linguine al nero di seppia, chrupiące guanciale, żółtko świeżego jaja
Pasta z pesto bazyliowym oraz stracciatellą – 36 zł
tagliatelle, domowe pesto ze świeżej bazylii, czosnku, orzechów pinii, parmigiano reggiano D.O.P., oliwy extra virgin oraz stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), orzeszki pinii, świeża bazylia
Pasta z sosem pomidorowym oraz stracciatellą – 34 zł
tagliatelle, domowy sos pomidorowy, pesto ze świeżej bazylii oraz stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), pistacje, świeża bazylia
Pasta Piekło-Niebo – 39 zł
tagliatelle, świeży czosnek, nduja di Spilinga, mascarpone, pomidorki koktajlowe, stracciatella (delikatny ser z mleka krowiego o maślanym smaku i słodkim zapachu), domowe pesto bazyliowe, natka pietruszki
Aglio olio e polpo (z ośmiornicą) – 46 zł
linguine, ośmiornica, oliwa extra virgin, czosnek, chilli, natka pietruszki
Pasta al ragu di polpo (z ośmiornicą) – 46 zł
papardelle, ośmiornica, chilli, domowy sos pomidorowy, natka pietruszki
Pasta z salsiccią i karmelizowaną gruszką – 38 zł
casarecce, salsiccia, gorgonzola D.O.P., cebula, karmelizowana gruszka z rozmarynem -
Napoje
-
W naszym lokalu możecie skosztować wyjątkowych piw kraftowych w wielu oryginalnych smakach. Do wyboru mamy również oryginalne wina z włoskich winnic – dostępne w butelkach oraz na kieliszki. Chętnie pomożemy w wyborze idealnego trunku podczas odwiedzin!
Napoje zimne
Galvanina 0.35 różne smaki – 17 zł
Coca Cola i inne 0.25 – 8 zł
Włoska woda 0.7 – 14 zł
Woda Kropla Beskidu 0.33 – 7 zł
Sok Sady Rajewscy różne smaki – 9 zł
Sok Zuegg 0.2 różne smaki – 9 zł
Napoje gorące
Herbata RICHMONT liściasta – 12 zł
Kawa espresso – 7 zł
Kawa czarna – 8 zł
Kawa cappuccino – 9 zł
Kawa espresso macchiato – 8 zł
Americano – 11 zł
Doppio espresso – 11 zł
Flat white – 12 zł
-
Desery
-
Desery
Nasze domowe oryginalne włoskie Tiramisu – 18 zł
Nasza domowa włoska Panna Cotta z prawdziwą wanilią i musem z mango – 18 zł
Saltimbocca Con Nutella – 16 zł
Dolcezze Con Nutella (z bananem) – 20 zł
Saltimbocca al pistacchio – ciasto od pizzy z kremem pistacjowym, Pistacchio verde di Bronte D.O.P., pistacje z Bronte – 22 zł