Pizza Neapolitańska

Pizza którą tworzymy jest przygotowywana według tradycji neapolitańskiej. Wszystkie składniki które wykorzystujemy są certyfikowane oraz zatwierdzone przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana- Stowarzyszenie Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej). Ciasto do pizzy poddawane jest minimum 24- godzinnemu procesowi dojrzewania, dzięki czemu kiedy trafia do naszego brzucha jest już idealnie wyrośnięte i nie kontynuuje procesu dojrzewania. Magia pizzy neapolitańskiej polega na doborze najwyższej jakości składników oraz rzemieślniczej pracy wyrabiania ciasta. Na samej pizzy króluje niewielka ilość, lecz wielka jakość: pomidory San Marzano, mozzarela Fior di latte, parmigiano reggiano D.O.P oraz wiele innych wspaniałych dodatków wybieranych przez nas drogą selekcji najlepszej jakości produktów.

Pasta

Nasze dania makaronowe przygotowywane są na bazie pasta fresca (świeżego makaronu), połączone z najwyższej jakości dodatkami, a całość przyrządzana indywidualnie dla każdego gościa. Tak więc na talerzu znajdziecie pesto bazyliowe przygotowywane przez nas ze świeżej bazylii, czosnku, orzechów pinii, parmigiano reggiano D.O.P oraz oliwy extra virgin; sos pomidorowy gotowany na bazie pomidorów San Marzano, świeżych przypraw oraz cebuli oraz wiele innych pyszności których koniecznie musicie spróbować!